25.2.10
BRÖD
Bakade det godaste brödet såhär:
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yogurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
UGN 200°
- Blanda torra ingredienser
- Rör i yogurt, honung och sylt
- Klicka ner smeten i en smord avlång form, rymd ca. 1 1/2 liter..strimla på lite pumpafrön.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca. 1 timme
- Stjälp limpan och låt svalna under en bakduk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack för smarrigt recept!!
SvaraRaderaMalin
Jättebra recept, jag har en variant jag brukar göra med fil & solrosfrön ist för nötter (allergisk dotter) från Hela sveriges husman- kokboken. Man vill aldrig köpa bröd sen...de smakar alla lika. Nu ska mitt ut ur ugnen, hej!
SvaraRadera