25.2.10

BRÖD


Bakade det godaste brödet såhär:

2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yogurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

UGN 200°

- Blanda torra ingredienser

- Rör i yogurt, honung och sylt

- Klicka ner smeten i en smord avlång form, rymd ca. 1 1/2 liter..strimla på lite pumpafrön.

- Grädda i nedre delen av ugnen ca. 1 timme

- Stjälp limpan och låt svalna under en bakduk

2 kommentarer:

  1. Tack för smarrigt recept!!

    Malin

    SvaraRadera
  2. Jättebra recept, jag har en variant jag brukar göra med fil & solrosfrön ist för nötter (allergisk dotter) från Hela sveriges husman- kokboken. Man vill aldrig köpa bröd sen...de smakar alla lika. Nu ska mitt ut ur ugnen, hej!

    SvaraRadera